Dvije majstorije Tatara za veliku pobjedu Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Dvije majstorije Tatara za veliku pobjedu Sarajeva
Foto: Facebook / Olimpik - Sarajevo

Fudbalski klub Olimpik i FK Sarajevo na Otoci su odigrali zaostali meč 4. kola Premijer lige BiH. 

Meč je završio rezultatom 1:3.

U 21. minuti Sarajevo je povelom golom Tatara.Vjerovali ili ne, golman Džafić je ispucao loptu i asistirao Tataru koji zakucava loptu u mrežu Olimpika.

Tatar je pred sami kraj meča riješio pitanje pobjednika u 82. minuti, a samo tri minute kasnije Hasanović je nakon kornera smanjio na 1:2.

Pogodio je i Hebibović i tako obilježio povratak na teren nakon teške povrede.

Tokom meča podijeljeno je i dosta kartona.

U 41 minuti susreta Rahmanović je dobio žuti karton nakon udarca glavom u lice Handžića. Domaći su dvije minute kasnije tražile direktan crveni karton, a zbog protesta kartoniran je Zeba

Olimpik - Sarajevo - undefinedFoto: Facebook: Olimpik - Sarajevo

U 57 minuti još jedan žuti karton, ovaj put je bio za Milovića zbog faula nad Rahmanovićem.

Sarajevo je nakon pogotka iz prvog poluvremena imalo još jednu sjajnu šansu. Naime, Ahmetović je bio sam iskosa pred golom domaćih, ali je šutirao pored gola. 

Tatar je zaradio žuti karton zbog žestokog starta na sredini terena u 65. minuti, a samo deset minuta kasnije Pidro pravi faul u opasnoj poziciji i dobija isti, a potom još jedan za Imamovića nakon što je u kontri srušio Imamovića.

Salčin je pred sam kraj utakmice dobio udarac u glavu, intervenirala je i pomoć na terenu. Na svu sreću, neće biti problema za mladog fudbalera bordo tima... Tri minute nadoknade...

Pored žutih kartona, tokom meča bilo je i dosta izmjena igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije