Sarajevo se časno oprostilo od Lige prvaka: Tim s Koševa poražen od Celtica 1:2

Radiosarajevo.ba
Sarajevo se časno oprostilo od Lige prvaka: Tim s Koševa poražen od Celtica 1:2
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo se časno oprostilo od Lige prvaka

Fudbalski klub Sarajevo, prvak Bosne i Hercegovine, časno se oprostio od Lige prvaka. Tim s Koševa je večeras u revanš susretu u Glasgowu poražen od Celtica sa 1:2, i na taj način se oprostio od najeletinijeg takmičenja za ovu sezonu. 

Bordo tim je odigrao dosta slabije nego na Koševu prošle sedmice kada su nošeni navijačima (30.000) poveli sa 1:0, da bi nakon toga primili tri zgoditka i sa dva gola zaostatka (1:3) otputovali na revanš u Škotsku. 

Sarajevo se časno oprostilo od Lige prvaka: Tim s Koševa poražen od Celtica 1:2 - undefined

Twitter: Sarajevo se časno oprostilo od Lige prvaka: Tim s Koševa poražen od Celtica 1:2

Večeras u Glasgowu puleni Husrefa Musemića branili su se svih 90 minuta susreta, tek su povremeno prelazili na polovinu terena škotskog tima. 

Prvi gol na utakmici pao je u 26. minuti. U vrijeme kada su domaći igrači konstantno vršli pritisak na gol Bordo tima, Kovačević je kapitulirao. Strijelac je bio Christie. 

Pogledajte gol za 1:0: 

Nakon primljenog gola, Sarajevo se uglavnom branilo u prvom dijelu, ali je Kovačević uspio sačuvati mrežu. 

U drugom dijelu Sarajevo se otvorilo. Opao je malo pritisak domaćina, što je Bordo tim iskoristio u 63. minuti kada je Benjamin Tatar nakon lijepe akcije izjednačio na 1:1.

U akciji su još učestovali Ahmetović i Rahmanović.

Pogledajte gol za 1:1: 

Kada smo priželjkivali da ostane 1:1, Celtic je ponovo poveo. Loše postavljenu odbranu iskoristio je McGregor i postigao gol za 2:1.

Igrala se 77. minuta.

Pogledajte gol za 2:1: 

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Celtic će nastaviti takmičenje u Ligi prvaka, protivnik u drugom pretkolu bit će im estonski Kalju, dok će Sarajevo takmičenja nastaviti u Eurpopskoj ligi. U trećem pretkolu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije