Sarajevo savladalo Posušje na Koševu minimalnom prednošću

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo savladalo Posušje na Koševu minimalnom prednošću
Foto: FK Sarajevo / Kobiljar pogodio za Sarajevo

Sarajevo je savladalo Posušje minimalnom prednošću od 1:0 u 13. kolu mtel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već u ranoj fazi utakmice domaćini su počeli prijetiti, sjajnu šansu je propustio realizirati Kobiljar na otvaranju meča.

No, isti igrač je u osmoj minuti uputio izvrstan pas kroz sredinu terena za Kapića, koji istrčava sam ispred Baćaka i rutinski matira golmana Posušja za 1:0.

Uhvaćeni ronioci: U narko-luci na Jadranu zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

Uhvaćeni ronioci: U narko-luci na Jadranu zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

Početkom drugog poluvremena u dvije pristojne šanse se našao Ahmetović, ali nije najbolje šutirao u oba navrata. Nakon toga tempo meča znatno je opao, domaćin je uglavnom kontrolisao meč.

Posušje je imalo priliku u 66. minuti, petom je pokušao Lauš iznenaditi Doizdaervića, ali mladi golman Sarajeva se ipak nije dao prevariti.

Loša vijest za goste stigla je pet minuta prije kraja, kada je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Landeka. Zatim je i Barišić dobio crveni zbog faula nad Bagarićem u čistoj šansi te su gosti s dva igrača manje bili primorani potpisati kapitulaciju, a bordo tim zabilježio trijumf, piše SCsport.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije