Semberci zaustavili Sarajevo: Radnik odnio bod s Koševa

Radiosarajevo.ba
Semberci zaustavili Sarajevo: Radnik odnio bod s Koševa
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom kolu Lige za prvaka ekipu Radnika iz Bijeljine. Susret je završen rezultatom 1:1.

Sarajevo je povelo već u 28. sekundi susreta. Duljević je proigrao Hebibovića koji centrira s desne strane i pronalazi usamljenog Amera Bekića koji donosi vodstvo Sarajevu. Radost navijača Sarajeva nije se ni stišala, a Radnik je izjednačio. U drugoj minuti pogodak za Radnik postigao je bivši fudbaler Sarajeva, Ševko Okić.

Sarajevo je već u trećoj minuti susreta moglo do novog vodstva. Sam pred Lučićem bio je Hebibović, ali je golman Radnika bio uspješniji. U šestoj minuti pokušao je Sarić udarcem iz daljine, ali samo preko prečke gola gostiju. Nakon kornera u devetoj minuti susreta zaprijetio je Saša Balić, ali je njegov udarac glavom odlazi preko prečke gola Lučića.

Sarajevo je novu priliku imalo u 20. minuti susreta. Opet je Hebibović šutirao, a Lučić još jedom izašao kao pobjednik. U 27. minuti susreta malo je nedostajalo da vjetar prevari Lučića, ali na sreću po Radnik ostalo je 1:1. Radnik prijeti u 36. minuti preko Beširovića, ali veznjak Radnika šutira pored gola Lučića. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Hebibović nakon centaršuta Duljevića, ali je slabo šutirao.

Anel Hebibović je opet u prilici u 47. minuti susreta, a ovaj put napadač Bordo tima šutira pored desne stative gola Lučića. Novu fantastičnu priliku Sarajevo je imalo već u narednom napadu. Hebibović je centrirao a Amer Bekić promašio kompletnu loptu, iako je bio sam ispred Lučića.

U 63. minuti pokušao je kapiten Sarajeva, Haris Duljević udarcem sa 20-ak metara od gola Lučića, ali je golman ekipe iz Bijeljine opet na visini zadatka. U 75. minuti Bordo tim je tražio jedanaesterac. Crnkić je srušen u šesnaestercu, a Čuić mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja. Ostalo je do kraja susreta 1:1 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije