Peta uzastopna prvenstvena pobjeda Sarajeva za miran 'zimski san'

Radiosarajevo.ba
Peta uzastopna prvenstvena pobjeda Sarajeva za miran 'zimski san'
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je danas u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase Fudbalski klub Radnik. Bordo tim je slavio 2:0 i upisao peti uzastopni trijumf u prvenstvu.

Obje ekipe su počele utakmicu jako otvoreno te je bilo jasno da se Radnik neće braniti na Koševu. Gosti su imali korner već u drugoj minuti, Obradović je šutirao glavom, no nije bio precizan.

U 12. minuti prva velika šansa za Bordo tim. Lopta je stigla do Crnkića nakon odlične akcije, a njegov šut brani Lučić. Par minuta nakon toga Crnkić je još jednom šutirao, ali golman gostiju opet brani. U 24. minuti gosti prave sjajnu akciju, Obradović je na kraju uposlio Jankovića, koji šutira, ali lopta odlazi visoko preko gola.

Ubrzo nakon toga šansa na drugoj strani, Sarić je šutirao, ali lopta također odlazi preko gola. Minutu nakon toga još jedna lijepa akcija Sarajeva, Sarić je uposlio Hebibovića, ali njegov udarac iz okreta je bio loš.

U 37. minuti šutira Hodžić nakon još jedne akcije Bordo tima, no ni on nije bio precizan. Minutu kasnije šansa na drugoj strani, Obradović se odlično snašao u kaznenom prostoru i šutirao, lopta se odbija do Ostojića, koji šutira, ali neprecizno, pa rezultat na poluvremenu glasi 0:0.

Sarajevo je moglo zaprijetiti u 52. minuti susreta, ali je Hebibović loše centrirao i upropastio priliku Bordo tima. Fantastičnu priliku imao je Radnik u 56. minuti susreta. Obradović je izašao pred Pavlovića, ali je Novaković u posljednji trenutak uspio izblokirati i izbaciti loptu u korner.

Sarajevo do vodstva dolazi u 60. minuti susreta. Nakon centaršuta Duljevića i reakcije odbrane Radnika lopta dolazi do Ahmetovića koji trese mrežu Lučića. U 64. minuti Haris Duljević je pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko prečke gola Radnika.

Isti igrač pokušao je sa 20-ak metara u 69. minuti susreta, ali i ovaj pokušaj odlazi preko prečke gola Radnika. Sarajevo do dva gola prednosti dolazi u 71. minuti susreta. Duljević je sjajno uposlio Hebibovića koji zaobilazi Lučića i šalje loptu u mrežu.

Novu dobru priliku Sarajevo je imalo u 76. minuti susreta. Crnkić je uposlio Hebibovića, ali njegov pokušaj zaustavlja odbrana Radnika. Sarajevo opet prijeti u 80. minuti susreta. Ahmetović je sam izašao pred Lučića, a nakon odlične intervencije golmana Radnika, loptu u mrežu nije uspio poslati Hebibović.

Sarajevo u 83. minuti ostaje sa deset igrača na terenu, nakon što je drugi žuti karton dobio Marko Mihojević. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Fudbalski klub Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije