Sarajevo u Gradišku nosi dva gola prednosti

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u Gradišku nosi dva gola prednosti
Fudbalski klub Sarajevo danas je u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odmjerio snage s Fudbalskim klubom Kozara. Slavio je Bordo tim rezultatom 3:1.

Već prvih pet minuta utakmice je pokazalo u kojem će smjeru ona ići. Kozara je odlučila da se brani sa svih 11 igrača, dok je Sarajevo pokušavalo napraviti nešto više preko krila i ubačaja u kazneni prostor gostiju.

Sarajevo je povelo već u osmoj minuti. U kaznenom prostoru gostiju je uslijedila velika gužva nakon kornera, najbolje se snašao Hebibović i zatresao mrežu Kozare. Tri minute kasnije nova velika šansa za Bordo tim. Hebibović je ubacio iz kornera, Balić šutira glavom, a odbrana Kozare skida loptu s gol linije.

Gosti su prvu pravu šansu imali u 24. minuti. Petković je šutirao s nekih deset metara, ali jako slabo, pa je golman Sarajeva uhvatio loptu bez problema.

Bordo tim u 28. minuti postiže još jedan pogodak, no koji je poništen jer je Bekić bio u nedozvoljenoj poziciji. Do kraja prvog dijela nismo više vidjeli ništa vrijedno pomena. Sarajevo je konstantno napadalo, ali Kozara se sjajno branila, pa je rezultat na pauzi glasio 1:0.

Sarajevo stiže do svog drugog pogotka u 53. minuti, a svoj prvi gol u Bordo dresu postiže Mihojević. Već u idućem napadu na drugoj strani Kozara dolazi do gola. Odbrana Sarajeva je pogriješila, a sve to odlično koristi Petković.

U 62. minuti velika šansa za Hebibovića, koji je ostao zaboravljen od odbrane Kozare, šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola.

U 67. minuti Kadušić ubacuje, Bekić šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola. Samo minutu kasnije veliku šansu propušta Balić, koji je nakon kornera ostao sam na deset metara, ali je loptu poslao visoko preko gola.

Dvije minute nakon toga Sarajevo pogađa stativu - Mihojević je šutirao glavom nakon kornera. Već nakon idućeg kornera Balić ponovo dolazi u istu šansu kao i ranije, ali ni ovaj put ne uspijeva zatresti mrežu. Nakon novog kornera je pokušao i Anđušić, no odbrana je odbila loptu u novi korner, nakon kojeg se nije desilo ništa opasno po goste.

Hebibović šutira glavom s nekoliko metara u 81. minuti, ali lopta odlazi visoko preko gola. Samo dvije minute nakon toga Sarajevo dolazi do trećeg gola preko rezerviste Rustemovića, koji je tako postavio konačnih 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije