Sarajevo jedino neporaženo u 2020. godini u cijeloj Evropi

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo jedino neporaženo u 2020. godini u cijeloj Evropi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo / Arhiva

Vitesse je danas na svom terenu sa 1:0 savladao Feyenoord u 13. kolu Eredivizije, a tako je dodatno uvećan uspjeh Sarajeva ove godine.

Naime, do danas su Feyenoord i Sarajevo bili jedini neporaženi timovi u domaćim prvenstvima u cijeloj Evropi kada je u pitanju 2020. godina, a sada je bordo tim ostao usamljen na toj listi i tako je dat jedan pečat za kraj fantastične godine ekipe Vinka Marinovića.

Podsjećamo, Sarajevo je bilo bez poraza u tri kola odigrana na proljeće prošle sezone, a u prošle sedmice okončanoj jesenjoj polusezoni PLBiH je također bilo bez ijednog poraza.

Iako se, dakle, jednim velikim dijelom ove godine fudbal i nije igrao u Bosni i Hercegovini, ovo je svakako ogroman uspjeh Sarajeva, koje je bilo dominantno u domaćem šampionatu.

Podsjećamo, i Nizozemska je bila jedna od rijetkih zemalja koje su odlučile da ne odigraju cijelu prethodnu sezonu do kraja zbog koronavirusa, prenosi scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije