Sarajevo i Borac podijelili bodove na Koševu, navijače nervirale odluke sudija

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Borac podijelili bodove na Koševu, navijače nervirale odluke sudija
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Derbi Sarajevo - Borac na Koševu

Odigran je derbi susret 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca. Nakon posljednjeg sudjiskog zvižduka semafor na Koševu je pokazivao rezultat 1:1. Ova utakmica za domaće je imala značaj da se nastave borbu za Evropu, dok su gostima bodovi trebali da se dodatno učvrste na prvoj poziciji.

U okviru ligaških susreta Sarajevo slavilo u 17 utakmica, a gosti iz Banja Luke imaju 11 pobjeda na svom kontu, isto toliko je bilo neriješenih susreta. Posljednji međusobni susret večerašnjih rivala neslavno je završen jer su igrači i stručni štab nezadovoljni suđenjem napustili teren i tako okončali Kup utakmicu koja je poslije registrovana rezultatom 0:3.

Sarajevo je trebao bodove iz večerašnjeg susreta kako bi ostao u borbi za mjesta koja vode u Evropu, a Borcu su bodovi bili potrebni kako bi ponovo stekao sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, HŠK Zrinjski.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Prije početka susreta, Haris Duljević, povratnik u redove kluba sa Koševa dobio je dres sa brojem 100. Sarajevo bez udarca u okvir gola, sjajni Vuković u finišu poluvremena donio prednost gostima.

U uvodnih 20 minuta susreta viđene su dvije ozbiljnije prilike po jedna na obje strane, Hrelja je prijetio za goste, dok je Kyeremeh najozbiljnije zaprijetio u dresu domaćina.

Sjajnu priliku u 23. minuti imao je Čataković, ali je Ranko Jokić odlično odreagovao i spriječio napadača Sarajeva da donese prednost domaćinu.

U samom finišu prvog poluvremena, Vuković sa ivice kaznenog prostora šutira, a lopta na putu do gola Sarajeva pogađa jednog defanzivca kluba sa Koševa, mijenja smjer i završava u mreži iza leđa Ilieva. Za Vukovića je to bio peti gol u devet susreta, asistenciju za vodeći gol upisao je Damir Hrelja.

Derbi Sarajevo - Borac na Koševu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Derbi Sarajevo - Borac na Koševu

Vukovićev gol je bio jedini u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 0:1.

Julardžija na startu nastavka pogodio za poravnanje

Početak drugog poluvremena kao iz snova za domaćina, nedovoljno dobro izbijena lopta došla je do Edina Julardžije koji je iz prve šutirao i matirao golmana Borca.

Prve izmjene napravio je Rožman koji je u igru uveo Durakovića i Hasića, a teren su napustili Mustafić i Kapetanović.

Uigranom akcijom nakon slobodnog udarca u dobroj prilici se našao Buljubašić, ali je Milošević dobro reagovao i sačuvao mrežu svog gola. Gosti su u dva navrata zaprijetili tokom 78. minute susreta, prvi pokušaj rezerviste Terzića je izblokiran, a drugi pokušaj asistenta vodećeg gola Damira Hrelje odbranio je golman Sarajeva Iliev, piše SCSport.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao što je značilo da će Sarajevo i Borac četvrti put remizirati u pet međusobnih susreta u ovoj sezoni. FK Sarajevo je sa novim bodom došao na četiri boda od treće pozicije, a Borac nakon osvojenog boda na Koševu ima pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski.

Sarajevo u narednom kolu gostuje u Mostaru gdje će igrati protiv Zrinjskog, a Borac na domaćem terenu dočekuje Posušje.

Domaći navijači su osoravali nekoliko puta odluke sudija.

Derbi Sarajevo - Borac na Koševu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Derbi Sarajevo - Borac na Koševu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije