Sarajevo Fan Zona - Djeca iz BiH uputila divnu poruku uoči početka Svjetskog prvenstva Katar 2022.

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo Fan Zona - Djeca iz BiH uputila divnu poruku  uoči početka Svjetskog prvenstva Katar 2022.
Foto: Ambasada Katara u BiH / Djeca iz BiH uputila divnu poruku uoči Mundijala u Kataru

Ostala su još samo dva dana do početka najvećeg globalnog sportskog događaja godine, FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra.

Dok reprezentacije zemalja učesnica i navijači pristižu u Dohu, nogometna groznica se polako osjeća širom svijeta. Tako je i u Bosni i Hercegovini gdje se, također, nestrpljenjem očekuje da lopta krene sa centra u Kataru, prvoj arapskoj državi domaćinu Mundijala.

Ovim značajnim povodom Ambasada Države Katar u Sarajevu, a u saradnji sa humanitarnom organizacijom Qatar Charity u Bosni i Hercegovini i sarajevskim Fame kafeom (Petrakijina 24), gdje će se inače moći pratiti utakmice Svjetskog kupa, djeca iz Bosne i Hercegovine izvela su na arapskom jeziku pjesmu „Arhbo“, jednu od službenih pjesama Svjetskog kupa.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Svečanost uoči FIFA Svjetskog prvenstva: Ambasador Katara posjetio vrtić 'Trešnjica'

Svečanost uoči FIFA Svjetskog prvenstva: Ambasador Katara posjetio vrtić 'Trešnjica'

Ovaj soundtrack objavljen je krajem augusta ove godine i predstavlja izraz duha katarskog gostoprimstva tokom Mundijala, te već ima desetine miliona pregleda na platformi YouTube. Pjesmu izvorno izvode zvijezda iz Portorika Ozuna i francusko-kongoanski pjevač Gims, a arapsku verziju katarske muzičke zvijezde Nasser Al Kubaisi, Ayed i Haneen Hussein.

“Arhbo” – lokalna žargonska riječ za “dobrodošlicu” u Katar, dolazi od arapske riječi “Marhaba”, dobro poznate i u BiH. Pjesma je poticajna i pojačava zajedništvo utkano u tkivo ovogodišnjeg spektakla u Kataru.

Noseći šalove Države Katar i Bosne i Hercegovine, djeca iz Bosne i Hercegovine su nastupila pod dirigentskom palicom maestra Mehmeda Bajraktarevića i njegovih suradnika.

Bojan Mustur iz Dohe: Mundijal u Kataru je pun pogodak, SP će biti spoj Istoka i Zapada

Bojan Mustur iz Dohe: Mundijal u Kataru je pun pogodak, SP će biti spoj Istoka i Zapada

„Neobično cijenim sve što je Katar uradio do sada na pripremi Mundijala. Mislim da će ovaj događaj biti nešto što svijet nije vidio. Ne može se zanemariti veliki trud i želja Katara da okupe sportiste, nogometaše iz cijelog svijeta, a to samo po sebi šalje jednu univerzalnu poruku“, rekao je, uz, maestro Bajraktarević ovim povodom.

Naglasio je kako neobično cijeni to što Država Katar i katarski emir, sheikh Tamim bin Hamad Al Thani pomažu djecu širom svijeta da izrastu u čestite ljude. Neka od njih odlučila su zahvaliti Državi Katar šaljući ovu video poruku punu poštovanja i ljubavi prema zemlji koja je već 30 godina snažno uz Bosnu i Hercegovinu.

Ambasada Države Katar u Bosni i Hercegovini uputila je dobrodošlicu u Fan zonu tokom FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije