Sarajevo domaćin UEFA Lige prvaka za žene

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo domaćin UEFA Lige prvaka za žene
Foto: Vlada KS / Sarajevo domaćin UEFA Lige prvaka

Uoči početka UEFA Lige prvaka za žene, danas, 5. septembra, u Sarajevu je održana konferencija za medije. Klub SFK 2000 Sarajevo je domaćin ovog važnog kvalifikacionog turnira, koji će se održati od 6. do 9. septembra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

SFK 2000 je najuspješniji ženski nogometni klub u Bosni i Hercegovini i nositeljice su ženskog fudbala u BiH. Sa 21 uzastopnom titulom šampiona djevojke su dokazale da se trud i predan rad isplati.

Ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanu Magodi je, ovom prilikom, uručena posebna zahvalnica za podršku koju je resorno ministarstvo pružilo bh. šampionkama pred ovaj važan događaj.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

"Hvala trenerici Samiri Hurem na dugogodišnjoj grčevitoj borbi za ove djevojke, koje su apsolutne prvakinje države i koje naš grad predstavljaju na evropskom nivou, u najljepšem svjetlu. U ovim okolnostima u kojima se sport nalazi, to je kao naučna fantastika. Dokaz da se trud i zalaganje isplati je praznik nogometa, koji nas očekuje, a znamo svi da je sport najbolji ambasador svake države", rekao je ministar Magoda, naglasivši važnost podrške SFK 2000 od svih nivoa vlasti, kako bi nastavili ostvarivati sportske uspjehe na domaćem i internacionalnom nivou.

Samira Hurem, trenerica SFK 2000, zahvalila se ministru Magodi što podržava rad kluba.

"U ime tima SFK 2000 hvala vam ministre na svemu što ste učinili za nas, jer bez ovakve podrške ne bismo mogli organizovati ovo takmičenje na najvišem nivou, niti igrati u našem gradu i na našem stadionu", kazala je Samira Hurem.

Osim što žele pobjede u ovom takmičenju, fudbalerke Alisa Spahić i Minela Gačanica su dodale kako žele podići ženski fudbal na viši nivo.

Prva utakmica SFK 2000 Sarajevo - ŽNK Osijek igrat će se u srijedu, 6.9.2023. godine na stadionu Asim Ferhatović-Hase, s početkom u 17.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije