Majstorija Mersudina Ahmetovića u finišu susreta za važnu pobjedu Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Majstorija Mersudina Ahmetovića u finišu susreta za važnu pobjedu Sarajeva
Foto: Dženan Kriještorac / FK Sarajevo - FK Borac

Fudbalski klub Sarajevo večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao banjalučki Borac, a susret je završen pobjedom Sarajeva rezultatom 1:0. 

Prvu priliku na susretu imao je Bordo tim, ali je udarac Guzine u 20. minuti izblokiran. Isti igrač u prilici je osam minuta kasnije, ali i ovaj put nije pogodio mrežu gostiju. U 32. minuti Lučić je lijepom paradom zaustavio pokušaj domaćih. Ostalo je nakon prvih 45 minuta na stadionu Asim Ferhatović Hase 0:0.

Guzina je u prilici u 50. minuti susreta, ali je njegov pokušaj glavom bio neprecizan. Najbolju priliku Borac je imao u 71. minuti susreta, ali je Kajkutov pokušaj glavom završio na stativi gola Sarajeva.

Sarajevo je do važnog gola i prednosti na utakmici došlo u 87. minuti susreta. Fantastično je pogodio Mersudin Ahmetović nakon što se odlično snašao u šesnaestercu gostiju. U 90. minuti pokušao je Hebibović, a njegov udarac završio je iznad prečke gola Borca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije