Šampion BiH nastavio sjajan niz: Na Koševu pao i Radnik

Radiosarajevo.ba
Šampion BiH nastavio sjajan niz: Na Koševu pao i Radnik
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nogometna utakmica Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika

Nogometaši Sarajeva uspjeli su osvojiti nova tri boda u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Aktuelni prvak naše zemlje na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ sa 2:1 u posljednjem susretu 5. kola nadigrao je Radnik.

Da su gosti iz Bijeljine odnijeli jedan bod kući, to ne bi bilo nezasluženo, jer su u drugom poluvremenu bili bolji tim na terenu.

Igrala se 32. minuta kada je Sarajevo povelo. Za vodstvo Bordo tima pogodio je Krste Velkoski nakon sjajne asistencije Benjamina Tatara

Pogledajte gol za 1:0:

 U drugom dijelu Radnik je bio bolji tim na terenu. Pokušavali su Bijeljinci doći do izjednačenja i to im je pošlo za nogom nakon ulaska agilnog Pece.

Na semaforu je pisalo da se igra 64. minuta kada je došlo do promjene rezultata.

Radović je ubacio sa lijeve strane, a Peco je natrčao na loptu i smjestio je u mrežu iza leđa golmana Kovačevića. 

Pogledajte gol za 1:1:

U 79. minuti nova promjena rezultata. Velkoski je ubacio iz prekida sa desne strane. Šerbečić je šutirao iz blizine, Bilobrk je odbranio, ali defanzivac Sarajeva je odbijenu loptu iz drugog pokušaja poslao loptu u mrežu, za 2:1 za prvaka BiH.

Gosti su do kraja pokušali doći do boda, aliye rezultat nije mijenjao.

Puleni trenera Husrefa Musemića su tako došli do treće pobjede u ovom prvenstvu i sada su na boda zaostatka za vodećim Željezničarom, kojiima utakmicu više.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Velež. 

Pogledajte gol za 2:1:

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije