Sejo Salihović: Odlučio sam okončati period života koji mi je značio sve

Radiosarajevo.ba
Sejo Salihović: Odlučio sam okončati period života koji mi je značio sve
Foto: EPA-EFE / Sejad Salihović
Salihović je odlučio okačiti kopačke o klin iako je imao mnogo ponuda iz 2. Bundeslige. U njemačkoj Bundesligi je nastupao za Hoffenheim, Hamburger i Herthu, skupio je 186 nastupa u kojima je upisao 47 pogodaka i 37 asistencija

"Pozdrav dragi navijači. Posljednjih nekoliko sedmica i mjeseci su bili najteži u mojoj karijeri jer sam morao donijeti odluku o svojoj budućnosti, a to je da li ću nastaviti igrati nogomet ili ću okačiti kopačke o klin. Bila je to brutalno teška odluka, nisam je nikako mogao olakšati, a na kraju sam odlučio okončati period života koji mi je značio sve - završavam svoju profesionalnu karijeru", napisao je Salihović.

U nastavku teksta, Salihović se zahvalio svim ljudima koje je sreo tokom svoje karijere.

"Morao bih napisati čitav roman da bih se zahvalio svim ljudima koji su mi pružali podršku i dali nevjerovatno iskustvo kao jednom profesionalcu. Ni tada ne bih mogao napisati i opisati zahvalnost koju su mnogi ljudi zaslužili, a mogu samo reći da nikada neću zaboraviti vašu pomoć, povjerenje i predanost", napisao je Salihović.

Salihović je za reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmica i postigao je četiri pogotka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije