Salihamidžić u Bayern doveo igrača zbog kojeg je Vaha umalo dobio otkaz u Maroku

0
Radiosarajevo.ba
Salihamidžić u Bayern doveo igrača zbog kojeg je Vaha umalo dobio otkaz u Maroku
Foto: Instagram / Salihamidžić u Bayern doveo igrača zbog kojeg je Vaha umalo dobio otkaz u Maroku

Marokanski fudbaler Noussair Mazraoui, dojučerašnji član Ajaxa iz Amsterdama, danas je zvanično predstavljen kao novi igrač minhenskog Bayerna.

Bavarci su tako ozvaničili prvi transfer nakon završetka sezone 2021/22, u kojoj su još jednom stigli do naslova prvaka Njemačke.

Bayern je Mazraouija doveo potpuno besplatno, pošto je Marokancu ugovor s Ajaxom istekao s krajem sezone, pa je mogao bez obeštećenja da potpiše za bilo koji drugi klub.

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

Izabrao je Bayern s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

“Drago nam je što je Noussair Mazraoui naš prvi novi potpis ovog ljeta. Imao je ponude iz cijele Evrope i izabrao nas je jer imamo jasan plan s njim i želimo da postignemo velike stvari sa njim. Noussair je igrač koji sjajno pokriva desnu stranu i sposoban je da vrši sjajan pritisak. Također nam se jako sviđa njegov mentalitet”, rekao je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna o potpisu Marokanca.

"Odmah od prvih razgovora sa Bayernom imao sam dobar osjećaj i uzbuđen sam što ću se pridružiti jednom od najvećih klubova u Evropi. Bayern je postao prvak Njemačke 10. godinu zaredom i bit će među kandidatima za ponovno osvajanje Lige prvaka sljedeće sezone. Odabrao sam ovaj klub jer ovdje mogu osvojiti najveće titule", rekao je Mazraoui.

Mazraoui rođen je prije 24 godine u nizozemskom gradu Leiderdorpu, ponikao je u Ajaxu i ovo je prvi put da napušta tim iz Amsterdama.

Za Kopljanike je odigrao 136 utakmica na kojim je postigao 10 golova i upisao 9 asistencija.

Podsjetimo, bio je u sukobu s Vahidom Halilhodžićem, selektorom Maroka, ali prije nekoliko dana palo je pomirenje njih dvojice i Mazraoui će braniti boje svoje zemlje na Mundijalu u Kataru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije