Salihamidžić dobiva novu funkciju u Bayernu: Više mu niko ništa neće moći

Radiosarajevo.ba
Salihamidžić dobiva novu funkciju u Bayernu: Više mu niko ništa neće moći
Arhiv / Salihamidžić dobiva novu funkciju u Bayernu

Nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić dobit će 2020. godine novu funkciju u Bayernu, potvrdili su Kicker i Bild.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness 15. novembra odlazi s pozicije predsjednika kluba, a na posljednjoj sjednici prije odlaska bi trebao promovirati Salihamidžića u novog direktora sporta.

Herbert Hainer, čovjek koji će naslijediti Hoenessa, također je veliki zagovarač ove odluke, prenosi Index.

Salihamidžić bi tako imao puno više ovlasti i posljednju riječ kod gotovo svakog transfera. To do sada nije imao, što je često znao isticati u javnosti. Ogroman je to skok u odnosu na trenutnu poziciju sportskog direktora koju obavlja, a na kojoj su ovlasti oko prodaje i kupovine igrača ipak puno manje.

Također, bivši reprezentativac BiH trebao bi nadgledati cijelu momčad, planirati budućnost omladinskih pogona i nadgledati transfere u općenitom smislu. Svaki transfer koji bi dosezao vrijednost preko 25 miliona eura trebao bi proći dodatnu provjeru i dobiti potvrdu uprave.

Ko će doći na upražnjeno Salihamidžićevo mjesto sportskog direktora, za sada je nepoznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije