Salah razmišlja da napusti reprezentaciju Egipta zbog Ramzana Kadirova

Radiosarajevo.ba
Salah razmišlja da napusti reprezentaciju Egipta zbog Ramzana Kadirova
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Salah
Fudbalska reprezentacija Egipta danas će se nakon utakmice sa Saudijskom Arabijom oprostiti od Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Egipćani su upisali dva poraza u prva dva kola i afrička reprezentacija morat će se zadovoljiti samo s natupom na smotri najboljih reprezentacija svijeta.

Ono što Egipćane može puno više brinuti je špekulacija kako će se Mohamed Salah oprostiti od reprezentacije nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu, prenosi CNN.

Razlog su dešavanja u Čečeniji gdje je bila baza reprezentacija Egipta u Rusiji. Salah koji je imao dosta problema s povredom koju je pretrpio u finalu Lige prvaka došao je u centar pažnje nakon susreta s predsjednikom Čečenije Ramzanom Kadirovim.

Ruski RT je objavio snimak na kojem se vidi Salah kako se smije dok mu Kadirov stavlja bedž sa zastavom Čečenije. Zvijezdi Liverpoola to je navodno zasmetalo i ne želi da se njegovo ime koristi u bilo kakve političke svrhe.

"Uvijek smo obaviješteni o Salahovim odlukama. Provodimo svaki dan zajedno i nikada nismo razgovarali o njegovom napuštanju reprezentacije. Ovdje smo na sportskom događaju i poštujemo sva pravila FIFA-e. Ne raspravljamo o politici", saopćeno je iz Fudbalskog saveza Egipta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije