Safet Sušić novi trener Akhisarspora

Anadolija
Safet Sušić novi trener Akhisarspora
Anadolija / Sušić je potpisao ugovor na 1+1 godinu
Sušić je potpisao ugovor na 1+1 godinu, a koincidencija je da mu je to sedmi klub u turskoj koji ove sezone igra svoju sedmu sezonu u elitnom rangu i kojem je Sušić također sedmi šef stručnog štaba.

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Safet Sušić novi je šef stručnog štaba turskog superligaša Akhisarspora, koji u novu sezonu ulazi s velikim ambicijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Sušić je potpisao ugovor na 1+1 godinu, a koincidencija je da mu je to sedmi klub u turskoj koji ove sezone igra svoju sedmu sezonu u elitnom rangu i kojem je Sušić također sedmi šef stručnog štaba. Tokom karijere u FK Sarajevo, Sušić je također nosio dres s brojem sedam.

Akhisarspor je u elitni rang turskog fudbala ušao prije šest godina, a šef stručnog štaba tog tima u tom periodu je bio turski stručnjak Hamza Hamzaoglu. Zbog reprezentativnih obaveza Hamzaoglu je nakon dvije godine napustio klub.

U naredne četiri godine kroz klub je prošlo još pet trenera, uključujući i Brazilca Roberta Carlosa, a navijači u Akhisaru se nadaju da je Sušić dugoročnije rješenje za njihovu klupu.

Akhisarspor je prošle sezone osvojio Turski kup, a Spor Toto Super ligu je završio na 11. mjestu.

Kao drugi stranac na klupi u historiji Akhisarspora, nakon Carlosa, Sušić će ove sezone voditi popularni "zeleno-crni" tim i u Evropa ligi.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Sušić je u trenerskoj karijeri vodio francuske timove Cannes i Evien i Al Halil u Saudijskoj Arabiji, a značajan dio karijere proveo je upravo u Turskoj u kojoj je vodio šest klubova.

Na klupama Istanbulspora, Konyaspora, Ankaragucua, Caykur Rizespora, Osmanlispora i Alanyaspora Sušić je sakupio ukupno 210 utakmica u turskoj Super ligi. Njegovi timovi u tim mečevima ostvarili su 84 pobjede, 47 remija i 79 poraza uz ukupnu gol razliku 328 datih i 310 primljenih golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije