Objavljeni snimci ruskih navijačica koje treniraju za nove nerede

Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci ruskih navijačica koje treniraju za nove nerede
Ruske navijačice treniraju da prave nerede da prvenstvu 2018.

Brojni britanski mediji objavili su proteklih dana snimke ruskih navijačica ili “ultra fudbalskih huliganki”, kako ih zovu, koje se tuku u šumama i tako pripremaju za “nerede”.

 

Navodno se radi o ženskim navijačkim grupama, čije pojedine kolege s tribine trenutno prave haos u Francuskoj.

 

Prema natpisima, ove djevojke pripremaju se za nerede za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018, koje će se održati u Rusiji.

 

Imena njihovih grupa su Ženska mafija, Slavyanki banda, Djevojke opsade...i one poručuju kako je savladati suparnika lako kao skuhati supu. Viktoria, vođa navijačica Slavyanki bande, koje navijaju za moskovski Spartak, tvrde kako se i one namjeravaju uključiti u tučnjavu na predstojećem turniru.

 

“Za mene, ovo nije samo posao za muškarce. To mogu i žene. Pomažmo ultra momcima crtati grafite – ali što se tiče svega ostalog, mi smo odvojene grupe”, govori Viktoria, koju zovu još i Olezhka.

 

Viktoria tvrdi da je stručnjakinja u borilačkim vještinama te da zajedno s drugim djevojkama iz grupe po šumama vježba buduće zasjede.

 

Navijačica koja je željela ostati anonimna, poručila je da je spremna ubiti onoga ko povrijedi njenu grupu, ili obitelj.

 

Jedna od najpoznatijih ruskih huliganski je 22-godišnja Olga Kuzkova, neo-nacistkinja, i dio je grupe koja navija za CSKA, a ona poručuje: “Moramo se boriti za naše boje, moramo se boriti za naš grb.”

 

Ona najavljuje i skoru borbu protiv navijačica iz Poljske, a zastrašujući susret dogovorile su na neutralnoj teritoriji, u Bjelorusiji.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije