Ovo je 'Ubica', najbrutalniji ruski navijač

Radiosarajevo.ba
Ovo je 'Ubica', najbrutalniji ruski navijač
/ Vasily Ubica Stepanov
Ruske huligane, koji prave nerede po Francuskoj, navodno predvodi zastrašujući čovjek čiji je nadimak Ubica.

Vasily Ubica Stepanov, kako pišu britanski mediji, navodno je odgovoran za napad na engleske navijače u Marseilleu zbog kojih su Andrew Bache (51) i Stewart Gray (47) u komi.

 

Vasily je dobro poznat u “krugovima” fudbalskih huligana i jedan je osnivača Spartakovih Gladijatora. Zaštitni znaci su mu MMA rukavice i guma za zube, koje nosi kada odlazi predvoditi “nerede”.

 

Mediji navode kako je najpoznatiji zbog svojih akcija protiv navijača moskovske CSKA, još 2007, kada je organizirao hiljade ljudi da se bore u onome što će postati poznato kao najveća navijačka borba u historiji Rusije.

 

 

 

Prema pojedinim natpisima, Vasily sada želi “međunarodnu huligansku slavu”, a navodno je ovo kazao:

 

“Borba je jedna vrsta sporta. I historija mi je jako važna. Imam veliko poštovanje prema pokretima koji nose tu “dubinu” - a najviše za podršku svom klubu ili gradu. Sve dok brane svoje zemlju, njene historijske i moralne vrijednosti, imaju moje poštovanje. Potpuno me ne zanima kakvi su im igrači na fudbalskom terenu.”

 

Englezi su na njegovoj meti jer mu je važno “tući huligane koji imaju ponos, strast i historiju”.

 

Vasily se također oglasio nakon natpisa engleskih medija – naravno, kazao je kako on “nije taj” i da je u Francuskoj “samo na odmoru”. Dodao je kako više nije huligan i da je sada porodični čovjek.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije