Ronaldo više nije najplaćeniji igrač Kraljevskog kluba

Radiosarajevo.ba
Ronaldo više nije najplaćeniji igrač Kraljevskog kluba
Velšanin Gareth Bale zaradit će 150 miliona funti u narednih šest godina u obliku plaća i bonusa, nakon potpisivanja novog ugovora s Real Madridom koji važi do 2020. godine i time će postati najplaćeniji igrač ovoga kluba.

Ovu informaciju potvrdili su evropski prvaci u nedjelju i stavljanjem potpisa na novi ugovor Velšanin je raskrinkao sve spekulacije oko svog prelaska u United i povratka u Englesku, piše Guardian.

Pregovori između Jonathana Barnetta, agenta Balea koji ga zastupa, i Uprave Kraljevskog kluba trajali su sedmicama, a na kraju je postignut dogovor da Velšanin prima sedmičnu plaću u visini od 350.000 funti (kada se porez odbije) i time postane najplaćeniji igrač Reala.

Podsjećamo, Gareth Bale je do sada postigao 50 golova u 90 nastupa i time pomogao Realu da osvoji pet trofeja u protekle tri godine otkako je u klubu, uključujući i osvajanje Lige prvaka 2014. i 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije