Ronaldo pogodio dva puta: Real Madrid izjednačio Ancelottijev niz

Radiosarajevo.ba
Ronaldo pogodio dva puta: Real Madrid izjednačio Ancelottijev niz
Facebook / Cristiano Ronaldo
Real Madrid pod vodstvom Zinedina Zidanea izjednačio je niz Carla Ancelottija iz perioda kada je talijanski trener vodio "kraljevski klub".

S dva gola Cristiana Ronalda u prvom poluvremenu, Zidaneov Real je pobijedio Sporting Gijon rezultatom 2:1 i tako izjednačio niz od 31 utakmice bez poraza iz sezone 2013-14 kada je na klupi sjedio Ancelotti.

Subotnja pobjeda na stadionu Santiago Bernabeu donijela je Realu sedam bodova prednosti ispred Barcelone, koja u nedjelju igra s Real Sociedadom. Na trećem mjestu je Sevilla, koja igra s Valencijom, s devet bodova manje.

Madrid će sa šest pobjeda u nizu naredne subote gostovati Barceloni na Nou Campu.

"Kraljevski klub" od aprila i utakmice u Wolfsburgu, u četvrtfinalu Lige prvaka, nije izgubio nijedan meč. Od tada su upisali 23 pobjede.

Najduži niz bez poraza od 34 utakmice Real je upisao pod vodstvom Lea Beenhakkera u sezoni 1988-89. Barcelona drži španski rekord s 39 utakmica prošle sezone. Upravo je Real prekinuo taj niz.


RM-GJ_2-1 by mediabh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije