Ronaldo otvara kliniku, zaposlit će i Georginu Rodriguez

Radiosarajevo.ba
Ronaldo otvara kliniku, zaposlit će i Georginu Rodriguez
Foto: Instagram / Cristiano Ronaldo i Gergina Rodriguez
Cristiano Ronaldo nije samo uspješan nogometaš, nego i dobar biznismen.

Izuzmu li se njegovi grijesi glede poreznih malverzacija, zbog čega je u Španiji drastično kažnjen, portugalski reprezentativac uglavnom ima čiste ''papire''.

Najnovija njegova investicija, u visini od 25 miliona eura, ide u kliniku za presađivanje kose, javlja portugalski Expresso.

Ronaldo, naime, posjeduje 50-ni udio u modernoj zdravstvenoj ustanovi Insparya Global Hair Medical Clinic S.L. sa sjedištem u Madridu, dok je vlasnik druge polovine dionica portugalska kompanija Saúde Viável.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Klinika površine 2.500 metara četvornih bit će otvorena 18. marta, imat će 150 uposlenika i vršit će 18 transplantacija kose dnevno, u prosjeku. S obzirom na zacrtane ciljeve da njihova klinika već tokom 2019. i 2020. godine radi s klijentima u čitavoj Europi, Ronaldova investicija od 25 miliona eura trebala bi pridonijeti ispunjenju poslovnih planova. Ronaldo nije samo investitor, nego i veliki promotor svoje klinike.

Zanimljivo je da će njegova djevojka Georgina Rodriguez raditi kao jedan od menadžera.

On se na sve načine trudi propagirati korist od presađivanja kose od onog trenutka kad su ljekari njegovoj majci Dolores Aveiro uspješno presadili obrve. Mnogi kolege iz portugalske reprezentacije također su se odlučili za presađivanje kose u Ronaldovoj klinici.

"Osim nogometa, zanima me zdravlje, tehnika i istraživanja. To su oblasti u koje želim investirati. Želio sam da ova klinika bude u Madridu, gradu u kojem sam živio tolike godine", navodi Ronaldo u svom saopćenju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije