Ronaldo napisao emotivno oproštajno pismo navijačima Real Madrida

Radiosarajevo.ba
Ronaldo napisao emotivno oproštajno pismo navijačima Real Madrida
Printscreen / Cristiano Ronaldo
Portugalac Cristiano Ronaldo napustio je danas redove Real Madrida i pristao na četverogodišnju vjernost prvaku Italije Juventusu.

Nakon što je njegov transfer u Juventus postao zvaničan, Ronaldo se emotivnim pismom obratio navijačima madridskog Reala.

"Ove godine koje sam proveo u Realu i gradu Madridu su vjerovatno najsretnije u mom životu. Osjećam veliku zahvalnost prema klubu i prema gradu. Mogu se samo zahvaliti za svu ljubav koju su mi dali. Kako god, mislim da je došlo vrijeme da otovrim novo poglavlje u svom životu i zbog toga sam pitao klub da me proda. Tako se osjećam i tražim od svih, a posebno od mojih pristalica, da me razumiju.

Imao sam čudesne saigrače na terenu i u svlačionici. Osjećao sam nevjerovatnu toplinu publike i osvojili smo tri uzastopne Lige prvaka i četiri u posljednjih pet godina. Sa timom sam, na individualnom nivou, osvojio četiri zlatne lopte i tri zlatne kopačke.

Real Madrid je osvojio moje srce i moja porodica, i zato više nego ikada hoću da vam kažem hvala, predsjedniku, direktorima, mojim saigračima, tehničarima, doktorima,fizioterapeutima i svim drugim zaposlenim koji neumorno brinu o svakom detalju. Hvala još jednom i našim navijačima i hvala španskom fudbalu.

Tokom ovih devet godina imao sam nevjerovatne igrače nasuprot mene. Moje poštovanje svima njima. Mnogo sam razmišljao i mislim da je došlo vrijeme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, grb i Santiago Bernabeu će biti moji gdje god da sam. Hala Madrid", napisao je Ronaldo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije