Ronaldo i Buffon poklonili dresove dječacima koji su preživjeli zemljotres

Anadolija
Ronaldo i Buffon poklonili dresove dječacima koji su preživjeli zemljotres
FOTO: Yahoo News / Sa susreta u Rimu

Fudbaleri italijanskog prvaka Juventusa Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon poklonili su dresove dječacima koji su skokom s balkona preživjeli nedavni razorni zemljotres u Albaniji.

Tokom posjete albanskog predsjednika Edija Rame hospitaliziranim žrtvama zemljotresa, sedmogodišnji Aurel Lala i desetogodišnji Alesjo Cakoni su mu otkrili da im je san da upoznaju fudbalske asove Ronalda i Buffona.

Rama je dječake odveo u Rim na derbi utakmicu Lacija i Juventusa, a prije meča ih je i upoznao s dvojicom fudbalera.

"Ovo je iznenađenje za Aurela i Alesja koji su skokom s balkona zgrade u Thumaneu preživjeli zemljotres", objavio je Edi Rama na društvenim mrežama na kojima je direktno emitirao susret dječaka s njihovim fudbalskim idolima.

Ronaldo i Buffon su dječacima poklonili potpisane dresove, što je nakratko vratilo osmijehe na lica dječaka koji su u zemljotresu izgubili najbliže članove porodice.

Rama je Cakoniju poklonio i dres golmana Milana Gianluigi Donnarumme.

Albaniju je 26. novembra pogodio razorni zemljotres u kojem je poginula namanje 51 osoba, a među poginulim su bili otac i sestra Cakonija i baka i sestra Lale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije