Ronaldinho pušten iz pritvora, ali ostaje do daljnjeg u Paragvaju

Radiosarajevo.ba
Ronaldinho pušten iz pritvora, ali ostaje do daljnjeg u Paragvaju
Foto: EPA-EFE / Ronaldinho

Ponovo osmjeh na licu bivše brazilske nogometne zvijezde Ronaldinha. Brazilac, koji je uhapšen u Paragvaju, pušten je da se brani sa slobode nakon davanja iskaza u Asunciónu.

Policija upala u hotel i uhapsila slavnog Ronaldinha i njegovog brata

Svojevremeno jedan od najboljih nogometaša na svijetu, brazilski nogometaš Ronaldinho uhapšen je u Paragvaju, zajedno sa svojim bratom. Kako javljaju paragvajski mediji, Ronaldinho je sa bratom stigao u ovu zemlju s krivotvorenim paragvajskim pasošima. Ronaldinho i brat su u Paragvaj stigla na poziv domaćina u jednom golferskom klubu, kako bi tamo održali nekoliko javnih nastupa.

Ronaldinho je pred tužiteljima izjavio kako su sporne pasoše zbog kojih je jučer uhapšen u hotelu, dobio na poklon od ljudi koji su ga doveli u zemlju.

Prema paragvajskim zakonima, za korištenje lažnih dokumenata prijeti im do pet godina zatvora. Budući da su sarađivali s tužiteljima, najvjerojatnije će dobiti blažu kaznu. Do daljnjeg Ronaldinho i njegov brat ostaju u Paragvaju.

Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinhu pasoš 2018. nakon što je dosuđeno da mora platiti kaznu od 2,5 miliona dolara, što nije nikada platio, zbog izgradnje zamke za ribe na jezeru koji se nalazi na zaštićenom području.

Unatoč teškim optužbama, i tokom zadržavanja Brazilac je bio prava zvijezda, a slike sa zaposlenima u pravosuđu objavljene su na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije