Robinho dobio devet godina zatvora zbog grupnog silovanja

Radiosarajevo.ba
Robinho dobio devet godina zatvora zbog grupnog silovanja
Italijanska novinska agencija ANSA javlja da je brazilska fudbalska zvijezda Robinho nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora. Sud u Milanu kaznio ga je zbog sudjelovanja u grupnom silovanju.

Sve se dogodilo u januaru 2013. godine dok je igrao za Milan, kada je s još petoricom muškaraca silovao 22-godišnju albansku djevojku u jednom milanskom noćnom klubu.

Robinho je, s 33 godine, igrač brazilskog Atletico Mineira. Nastupao je za Santos, Real Madrid, Manchester City i Guangzhou Evergrande.

Prije nego što presuda postane pravomoćna, italijansko sudstvo nudi nekoliko mogućnosti žalbe koje će vjerovatno odgoditi eventualno izvršenje kazne.

Zanimljivo, to Robinhu nije bio prvi slučaj u kojem je optužen za silovanje. Dok je nastupao za Manchester City 2009. godine, zadržan je četiri sata na policijskom ispitivanju jer ga je 19-godišnja studentica prijavila za spolno napastvovanje.

"Nisam loša osoba ni silovatelj, ne tražim nevolje. Moram pomoći policiji da sazna istinu", rekao je tada Brazilac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije