Prosinečki: Iduće sedmice ipak pregovaramo, drago mi je da me BiH želi

AA
Prosinečki: Iduće sedmice ipak pregovaramo, drago mi je da me BiH želi
EPA / Robert Prosinečki
Robert Prosinečki ponovo se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog selektora fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao je kako će naredne sedmice pregovarati s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

"Još danas sam ovdje u Azerbejdžanu i sutra putujem za Zagreb. Završio sam angažman na klupi nacionalnog tima ove zemlje i vraćam se kući", rekao je Prosinečki, te dodao:

"Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Iduće sedmice pregovarat ću sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i onda ću znati da li smo se dogovorili".

Dakle, popularno zvanom "Žutom", iz igračkih dana između ostalih prvotimcu i Real Madrida i Barcelone, propao je angažman na klupi selekcije Slovenije.

"Ne, nema ništa od angažmana na klupi Slovenije. Možeš slobodno napisati, pričali smo i nisam se dogovorio sa Slovencima. Kažem ti, drago mi je da me Bosna želi i možda se uskoro vidimo u Sarajevu i počnemo saradnju", pričao je novinaru AA Prosinečki u telefonskom razgovoru iz Bakua.

Na pitanje koliko je izvjesno da bi mogao postati selektor BiH, Prosinečki, bivši član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Hrvatske, kao i trener beogradske Crvene zvezde, te turskog Kayserispora, odgovorio je:

"Zašto da ne, kada me ljudi žele?! Zvali su me opet i tražili sastanak. Zašto se ne bismo i dogovorili?! Vidjet ćemo... Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, dobru reprezentaciju i može biti primamljiv, sjajan izazov za svakog trenera".

Na prvobitnom spisku želja N/FS BiH među trojicom kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića bio je i Prosinečki, uz Mehu Kodru kao "prvog pika" i Amara Osima. Potom, Prosinečki je pregovarao i s nekoliko klubova, kao i funkcionerima FS Slovenije, sa kojima se nije dogovorio.

U međuvremenu, Komisija N/FS BiH za imenovanje selektora "A" reprezentacije, u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović, je većinom glasova Izvršnom odboru N/FS BiH za novog selektora predložila Kodru.

Međutim, nekada proslavljeni napadač slavne Barcelone i aktuelni trener švicarskog Servetta nije dobio podršku predstavnika iz RS na sjednici IO N/FS BiH održanoj 16. septembra u Zenici, te je ove sedmice odustao od kandidature.

Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH na kojoj bi, na osnovu novog prijedloga komisije, trebao biti izabran selektor održat će se početkom decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije