Boca - River večeras igraju prvi susret: Najbolja najava najluđeg derbija

Radiosarajevo.ba
Boca - River večeras igraju prvi susret: Najbolja najava najluđeg derbija
Foto: Facebook / Veliki rivalitet vlada između Rivera i Boce

Večeras se igra prva finalna utakmica Copa Libertadoresa na Bomboneri u kojoj se sastaju Boca Juniors i River Plate.

Boca Juniors i River Plate su dva najveća argentinska kluba i slobodno se može reći da se Buenos Aires, ali i kompletna Argentina dijele na Bocu i na River.

Dovoljno je samo da pogledate njihove kvartove u kojima su im smjšteni stadioni i shvatit ćete se zašto je to toliko veliki rivalitet i zašto je to posebna utakmica.

Susret se igra večeras u 21 sat, a kladionica Mozzart na pobjedu Boce daju odličnu kvotu od 2.50, dok na pobjedu gostiju kvota 3.35.  Ostalu ponudu na ovaj susret možete pogledati na ovom linku.

Novi Superclasico privlači mnogo pažnje širom svijeta, a rivalitet dva kluba odavno prelazi sve granice, a zanimljiva priča dolazi iz jednog argentisnog gradića.

Izvjesni Oscar bio je u posjeti kod svog šure Artura, koji nikako nije mogao prihvatiti argumente svog sagovornika da je Boca bolja i da će večeras slaviti.

Došlo je do žestoke svađe i Oscar je bijesan napustio kuću. Arturo je kasnije izašao s prijateljem u grad, a nedugo potom primio je poziv susjeda da se hitno vrati jer mu je šura zapalio kuću. Srećom, nije bilo stradalih, a Oscar je u bijegu, prenosi Index.

Legendarna Bombonera je u Boci, kvartu lučkih radnika, malo je reći da je to samo radnička četvrt... A Monumental, stadion Rivera, smješten je u Nunezi, bogatom kvartu višeg srednjeg sloga u kojem kuće i zgrade čuvaju portiri, a na mnogim vrhovima zgrada nalaze se bazeni...

Podsjetite se na utakamice između ova dva tima: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije