Rio Ferdinand: 'Cristiano Ronaldo je pokraden za Zlatnu loptu koju je osvojio Luka Modrić'

1
Radiosarajevo.ba
Rio Ferdinand: 'Cristiano Ronaldo je pokraden za Zlatnu loptu koju je osvojio Luka Modrić'
Foto: EPA - EFE / Rio Ferdinand

Luka Modrić jedan je od najvećih veznjaka svih vremena, a zauvijek ćemo ga pamtiti kao igrača koji je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu i tako prekinuo nevjerovatnu dugogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija koja je trajala deset godina.

Bila je to ona čudesna sezona u kojoj je osvojio Ligu prvaka s Real Madridom pa s Hrvatskom osvojio srebro tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Pobrao je sve individualne nagrade, od one za najboljeg igrača SP-a u Rusiji pa do UEFA-ine nagrade za igrača godine, FIFA-ine The Best i na kraju, najvećeg mogućeg priznanja u svijetu nogometa, Zlatnu loptu.

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća na Bradini, automobil završio na krovu

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća na Bradini, automobil završio na krovu

Hrvatski maestro tada je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lea Messija, za mnoge je to bilo apsolutno zasluženo i bez ikakve mrlje, ali neki smatraju da Luka nije zaslužio prestižnu nagradu.

Ko je osvojio više Zlatnih lopti, Leo Messi ili Cristiano Ronaldo, pitanje je koje je postavljeno bivšem engleskom nogometašu Rio Ferdinandu u jednom podcastu. 

"Messi. Sedam naprema pet. Ronaldo je bio pokraden one godine kad je nagradu osvojio Modrić", ispalio je Ferdinand i uzburkao nogometni svijet.

Objavljena crna lista predsjednika Real Madrida: Na njoj se nalazi i Luka Modrić

Objavljena crna lista predsjednika Real Madrida: Na njoj se nalazi i Luka Modrić

Cristiano Ronaldo nije ni došao na dodjelu 2018. godine jer je i sam znao da će Modrić osvojiti. Da je nagrada otišla u ruke Portugalcu, niko se ne bi bunio, ali činjenica je da je Modrić te sezone odigrao maestralno, odvukao je 'Vatrene' do finala SP-a i samim time demantovao sve one koji su sumnjali u njega i spočitavali mu neuspjeh s reprezentacijom.

Bila je to nagrada za njegove sjajne partije prethodnih godina i brojne trofeje, a vrhunac je bilo upravo to historijsko finale. 

Svako ima pravo na svoje mišljenje, neka se bune, ali Zlatnu loptu nikada neće moći oduzeti Luki Modriću, piše 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije