Reprezentativci Danske saigraču platili avion da otputuje i vidi novorođenu kćerku

AA
Reprezentativci Danske saigraču platili avion da otputuje i vidi novorođenu kćerku
Foto: EPA / Jonas Knudsen
Fudbalski reprezentativci Danske platili su privatni avion, kako bi njihov saigrač Jonas Knudsen mogao odletjeti kući da vidi novorođenu kćerku.

Knudsen je odmah nakon pobjede protiv Perua u prvom kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Rusiji otputovao za domovinu, kako bi vidio kćerku koju je supruga Trine donijela na svijet nekoliko sedmica prije planiranog termina poroda.

“Željeli smo da gledamo na ljudsku stranu. U reprezentaciji imamo puno očeva. Moramo imati na umu da smo ljudska bića, kao i fudbaleri. S obzirom da sam otac mogao sam zamisliti koliko je Jonasu bilo teško kada je dobio tu poruku, a nije mogao biti tamo. Željeli smo učiniti sve kako bi mogao vidjeti kćerkicu“, kazao je Kasper Schmeichel, golman danske reprezentacije.

Knudsen, koji je otputovao za Dansku nakon subotnje utakmice s Peruom, već u ponedjeljak se vratio i ponovo priključio reprezentativnim saigračima. Pred Dancima danas u 14 sati je drugi ogled u grupi C protiv selekcije Australije.

Nakon prvog kola u grupi C vode Danska i Francuska sa po tri boda, dok su bez bodova Peru i Australija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije