Reprezentativac Srbije povrijeđen u obračunu sa pljačkašima: Bili su maskirani u dostavljače pizze

0
Radiosarajevo.ba
Reprezentativac Srbije povrijeđen u obračunu sa pljačkašima: Bili su maskirani u dostavljače pizze
Foto: EPA / Dušan Tadić, fudbaler Ajaxa

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić doživio je lakše povrede u nasilnoj pljački blizu njegovog doma u Amsterdamu.

Kako javljaju nizozemski mediji, dva naoružana čovjeka čekala su kapitena Ajaxa i jednog od najboljih igrača lige ispred njegovog doma, vjerovatno želeći da ukradu njegov sat, u noći između 27. i 28. jula.

Pljačkaši su Tadića sačekali u Van Egenstrat ulici, kada je izašao iz svog auta. Srbijanski fudbaler je pokušao da pobjegne i nakon kraće jurnjave, uslijedio je sukob.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Tadić je uspio da otvori vizir sa kacige jednog od dvojice pljačkaša i da ga ošamari, otkriva nizozemski De Telegraf.

Tom prilikom Tadić je pretrpio manje povrede ruke i pocijepao je svoju odjeću. Potom je Tadić uspio da pobjegne u jedan ugostiteljski objekat, a razbojnici su poslije borbe pobjegli skuterom.

Nekoliko dana prije pokušaja pljačke su dva čovjeka sa šljemovima već kucala na vrata Tadićeve kuće i pretvarali se da su dostvaljači pizze. Tom prilikom Tadić nije bio kod kuće i njegova supruga je postala sumnjičava, te nije otvorila vrata.

Proteklog vikenda Tadić je bio dio tima u pobjedi nad Fortunom Sittard od 3:2. Srbijanski reprezentativac je u tom meču upisao asistenciju za treći gol koji je postigao Brian Brobbey, prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije