Reprezentativac BiH o drami koju je proživio: "Nisam mogao disati, pukao mi je mjehur"

0
Radiosarajevo.ba
Reprezentativac BiH o drami koju je proživio: "Nisam mogao disati, pukao mi je mjehur"
Twitter / Luka Menalo

Posljednju utakmicu za Dinamo Luka Menalo odigrao je još tamo 20. marta protiv Slaven Belupa, a onda ga je pokosila bolest.

Punih mjesec i pol dana nije bio u kadru lidera Prve HNL i to zbog dramatičnog razvoja nakon bolesti COVID-a 19.

Prošle sedmice konačno je ponovo zablistao budući da je pogodio u supervažnoj pobjedi Modrih u derbiju protiv Osijeka (3:0).

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Bio je na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine kada je osjetio da ga je savladala bolest. Pošto su svi bh. reprezentativci u tom trenutku bili nešto boležljivi, Menalo je, kako kaže, mislio da ga je ulovila viroza.

No, po ulasku u susret protiv Luksemburga 29. marta shvatio je da se događa nešto mnogo ozbiljnije.

"Kada sam ušao nisam se mogao pomaknuti. Nisam mogao disati, udahnuti zrak", rekao je Menalo za Sportske novosti.

Nakon reprezentativnih akcija sjeo je u automobil s Amerom Gojakom i zaputio se u Zagreb. Dok je sjedio vozeći se sve je bilo u redu, ali...

"Došao sam kući i krenuo na spavanje, ali opet nisam mogao disati. Nisam mogao baš ništa. Odmah sam otišao na Hitnu, mislio sam da će mi dati neki lijek pa će mi biti bolje. Međutim, kada sam snimio pluća, na snimci su vidjeli da imam COVID-ožiljke. Napravio mi se neki mjehurić u plućima, on je pukao i zrak iz pluća je izašao u taj prostor između srca i pluća pa zato nisam mogao disati. Sedam dana sam u bolnici bio na kisiku! Kada sam imao koronu, trajalo je jedan dan. Imao sam temperaturu i to je bilo to, a eto šta mi se sada dogodilo", rekao je Menalo.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao deset utakmica na kojima je postigao dva pogotka, dok je za Dinamo mreže tresao u devet navrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije