Reprezentacija iznad svega: Vrsaljko je u Rusiji trpio bol, zato sada plaća ceh

Radiosarajevo.ba
Reprezentacija iznad svega: Vrsaljko je u Rusiji trpio bol, zato sada plaća ceh
Foto: EPA-EFE / Šime Vrsaljko

Reprezentacija je iznad svega. Iako je sve manje takvih slučajeva u fudbalu, primjer Šime Vrsaljka savršeno ilustruje pomenutu tvrdnju.

Hrvatska je do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji došla nakon tri produžetka, a Vrsaljko je igrao vjerovatno najbolji i najpožrtvovaniji fudbal u svojoj karijeri. Trpio je Vrsaljko bol, bio upitan za polufinale, ali je ipak sve odigrao do kraja. Niko nije želio propustiti utakmicu.

Doktor Boris Nemec otkrio je da je upravo to sada došlo na naplatu kod fudbalera Intera.

"Ozljeda koju Vrsaljko ima je stara nekoliko godina, posljedica je kronična bol u koljenu. Nakon svake utakmice na Svjetskom prvenstvu naši fizioterapeut su tretirali koljeno i smanjivali bol, ali presudna je bila Šimina želja i volja da igra. Tu nije bilo druge opcije jednostavno, on je fenomen obzirom u kakvom stanju je igrao. Uspješno smo sanirali probleme nakon utakmica. Ritam na SP-u je bio žestok i trebalo je izdržati tu bol. To je bio napor i za zdrave igrače. Nakon SP-a koljeno je reagiralo", rekao je za Index.hr Boris Nemec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije