Nevjerovatna priča o 19-godišnjem fudbaleru, PSG-u, Juventusu, Barceloni i Ajaxu

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna priča o 19-godišnjem fudbaleru, PSG-u, Juventusu, Barceloni i Ajaxu
Foto: EPA-EFE / Matthijs de Ligt
Iz svijeta fudbala, u kojem je novac postao apsolutno sve i zbog kojeg su fudbaleri, menadžeri, agenti, vlasnici, direktori spremni prodati sva načela, dolazi nevjerovatna priča.

Mattijs de Ligt je mladi fudbaler Ajaxa koji igra na poziciji štopera, ima 19 godina, a od 2016. godine je prvotimac Ajaxa, a od 2017. i reprezentacije Holandije (Za Lale skupio već 13 nastupa). Jedan je od najvećih talenata u holandskom fudbalu, a već je pokupio brojne individualne nagrade u zemlji cvijeća i vjetrenjača. Treba li spominjati da je već kapiten Ajaxa?

Oni najveći naravno već su počeli bespoštednu borbu za potpis De Ligta, a izdvojili su se PSG i Juventus. Međutim prelazni rok je završen, a De Ligt se nije ukrcao u avion na amsterdamskom aerodromu Schiphol, a naravno sve zbog toga što želi u Barcelonu.

Mundo Deportivo ističe kako je De Ligt spreman i na manju platu, a svjestan je i situacije u kojoj se Barcelona nalazi i da ima šest fudbalera na svojoj poziciji u konkurenciji. Svjestan je i manjka novčanih sredstava na računu Barcelone, posebno ako se uzme u obzir trenutna finansijska snaga PSG-a i Juventusa.

De Ligtov odgovor je bio da će ostati u Amsterdamu, pomoći Ajaxu dok se mjesto u Barceloni ne otvori. Vjerovali ili ne, postoji još uvijek ovakvih slučajeva u fudbalu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije