Regionalni mediji o remiju Zmajeva: Sjajna BiH umalo da iznenadi Italiju

Radiosarajevo.ba
Regionalni mediji o remiju Zmajeva: Sjajna BiH umalo da iznenadi Italiju
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u taktički sjajno odigranoj utakmici remizirala je s Italijom 1:1. Ova fantastična utakmica naših igrača bila je ujedno i debi Dušana Bajevića na našoj klupi, koji poslije utakmice nije krio zadovoljstvo postignutim.

Međutim, našoj sjajnom igrom oduševljeni su i u regionu s obzirom na to da je naš tim izgledao poprilično umorno i trom dok je na klupi sjedio Robert Prosinečki.

Portal Index.hr navodi kako je Edin Džeko načeo Italijane, ali da su Italijani ubrzo izjednačili u 67. minuti preko Interovog veznjaka Stefana Sensija. Ipak, smatraju kako je ovo veliki bod za našu reprezentaciju.

"Italija je bila bolja i u posjedu lopte i u udarcima, no BiH kući nosi veliki bod iz Firence", stoji u tekstu ovog hrvatskog medija.

Isto tako, 24sata.hr ističe kako je naša reprezentacija uprkos izostanku nekih vrlo bitnih pojedinaca sinoć sjajno odigrala susret i umalo iznenadila jaku Italiju.

"Izbornik Dušan Bajević nije mogao računati na Miralema Pjanića koji se nalazi u samoizolaciji jer je bio pozitivan na koronavirus, no njegova momčad je izgledala jako dobro protiv puno kvalitetnijih Italijana", navodi se.

Srbijanski B92 je našu sinoćnju igru ocijenio veoma hrabrom i smatra da je vrlo lako moglo doći i do boljeg rezultata od remija. Također, iz ovog medija posebno su pohvalili igru Siniše Saničanina.

"Svakako, selekcija BiH može da bude zadovoljna remijem, izvojevanim disciplinovanom igrom i to s čak tri debitanta večeras, među kojima je bio i štoper Vojvodine Siniša Saničanin. I upravo je Saničanin blistao", piše u njihovom članku.

Reprezentacija BiH u ponedjeljak igra svoj naredni meč u okviru Lige nacija s Poljskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije