Redovi za karte na Grbavici od jutros - Željo igra historijsku utakmicu!

Radiosarajevo.ba
Redovi za karte na Grbavici od jutros - Željo igra historijsku utakmicu!
Plava euforija počela je rano ovog jutra - ispred stadiona Grbavica od prije devet sati već su formirani redovi za kupovinu ulaznica za današnju historijsku utakmicu Plavih.

Naime, stadion Grbavica danas će dobiti svoju istočnu tribinu, koju su svojim novcem izgradili navijači i prijatelji FK Željezničar, čija navijačka lokomotiva nezaustavljivo juri već više od godinu dana koliko traju konkretne, novčane akcije podrške svom klubu.

Na društvenim mrežama šire se fotografije, uz poruke "red ko u ratu za vodu", "nije 1. april", "ludnica" i sl.

Istočna tribina gradila se malo više od tri mjeseca, a danas će je svečano otvoriti legendarni Švabo, Ivica Osim. U ceremoniji otvaranja učestvovaće veliki navijač Željezničara, poznati bh. glumac Nermin Tulić, dok će neposredno prije utakmice kompozitor pjesme Grbavica Mustafa Čizmić sa gitarom odsvirati kultnu pjesmu navijača našeg Kluba.

Spremljena je posebna koreografija za južnu, sjevernu i istočnu tribinu pa je svim navijačima preporučeno da na svojim mjestima budu u 18.30 sati. Podizanje koreografije predviđeno je u trenutku kada završi pjevanje Grbavice odnosno kada igrači iz tunela izađu na travnjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije