Red Army: Nećemo više nikada dopustiti da se neko poigrava s Veležom

Radiosarajevo.ba
Red Army: Nećemo više nikada dopustiti da se neko poigrava s Veležom
Fudbalski klub Velež prolazi kroz najteže dane u svojoj historiji. Velikan bh. fudbala iz Mostara ponovo je u nižem rangu takmičenja, a pred klubom je izuzetno važna skupština kluba, zakazana za 27. juli 2016. godine.

Uoči ove skupštine saopćenjem su se obratili i navijači FK Velež, KN Red Army i UG Mostarski Rođeni. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Uzimajući u obzir ukupno stanje u kojem se trenutno nalazi FK Velež, činjenicu da prvoligaška sezona samo što nije počela, te apsolutnu podršku javnosti uključujući i naše dvije organizacije predloženom Upravnom odboru, želimo poručiti svim prisutnim na narednoj skupštini (27.7.2016. u 19:00h) da je od iznimne važnosti da se odazovete i poslušate naš glas te da podržite predložene ljude. Osim toga, pozivamo na civilizirano ponašanje u skladu s jednim ovakvim događajem i veličinom imena FK Velež.

Previše je bilo ličnih obračuna, izljeva nekulture i primitivizma, iskazivanja ličnih frustracija i ukupno neciviliziranog ponašanja u proteklim pokušajima održavanja skupštine, te ovo MORA PRESTATI počevši već od ove naredne skupštine. Ukoliko ima onih koji dolaze s ciljevima koji su vezani za gore navedeno ponašanje ili onih koji žele opstruirati skupštinu, ovim putem vam poručujemo da ostanete kući i ne uništavate i ovo malo dostojanstva koje naš voljeni još uvijek ima, te vjerovatno i posljednji pokušaj spašavanja istog od odlaska u historiju.

Onima koji dolaze na ovu skupštinu s dobrim i iskrenim namjerama prema FK Velež poručujemo da je sudbina kluba u vašim rukama, te da poslušate srce i razum i ne dopustite da vas eventualni pokušaji opstrukcije skrenu s tog puta. Pozivamo vas da maksimalno poštujete dnevni red koji dobijete, te da u što je moguće jednostavnijoj raspravi donesete pravu odluku za Velež, a samom podrškom kandidatima za Upravni odbor mi smo rekli šta mi mislimo o tome.

Mi, KN Red Army i UG Mostarski Rođeni, kao dvije bratske organizacije koje okupljaju Veležove navijače, pozivamo sve članove, navijače, simpatizere, građane grada Mostara i Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju FK Velež, dijasporu i sve one koji žele, da se u toku održavanja skupštine u što većem broju okupimo ispred Hotela Bristol.

Pokažimo da smo mi još uvijek tu uz svoj klub, te da nećemo više dopustiti bilo kakvo poigravanje s imenom i ugledom našeg kluba i konačno da dadnemo početni vjetar u leđa onima koji će nadamo se tada i zvanično postati novi Upravni odbor FK Velež. Pozivamo vas da povedete svoje porodice, roditelje, djecu i supružnike, svoje voljene, da opet pokažemo da je Velež u srcima mladih, starih, djece, Mostarki, Mostaraca, radnika, konobara, direktora, profesora, trgovaca, nezaposlenih... To je naša građanska i ljudska dužnost i doprinos koji u ovom trenutku moramo dati.

Također vas pozivamo da se uključite u ovaj poziv tako što ćete ovo pismo podijeliti na vašim profilima na socijalnim mrežama i poziv za prisustvo ispred Bristola prenijeti svim poznanicima direktnim kontaktom. Vidimo se u srijedu.

Prestati nećemo nikada! Sve nas ista ljubav spaja", stoji u saopćenju KN Red Army i UG Mostarski Rođeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije