Nisu mogli naći smještaj / Realovi navijači vratili 2.000 ulaznica za finale Lige prvaka

22. 05. 2018. u 18:19:00 AA

Shares: 31

Navijači Real Madrida su vratili oko 2.000 ulaznica za finale Lige prvaka protiv Liverpoola jer nisu uspjeli naći smještaj i osigurati letove za put u Kijev.

Kako pišu brojni španski mediji, cijene hotelskog smještaja u Kijevu su posljednjih dana skočile nekoliko puta.

Osim toga, veliki problem za Špance predstavljaju i veoma visoke cijene avionskih karata.

Navijači koji ih još nisu kupili danas moraju platiti najmanje 1.000 dolara za povratni let Madrid-Kijev. Čak se oglasio i glasnogovornik kluba navijača Liverpoola - James McKenna, koji je rekao da je organizacija oko finalne utakmice vrlo loša.

"Bude li praznih mjesta na stadionu u Kijevu, UEFA bi se trebala stidjeti. Potpuno razumijemo navijače Real Madrida koji bi možda kupili vraćene ulaznice, ali sebi ne mogu priuštiti smještaj i letove. Organizacija ove utakmice je potpuni debakl i nadam se da će UEFA dobro razmisliti o budućim finalima", kazao je McKenna.

Ulaznice koje su vraćene Realu ne mogu biti prebačene navijačima Liverpoola i zato postoji mogućnost da će jedan dio tribina za navijače kraljevskog kluba biti prazan.

Svaki od klubova je dobio po 16.626 ulaznica za finalni meč Lige prvaka koji se igra u subotu, 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

NEMA KOMENTARA