Real osvojio Superkup: Ponovo spasilac Ramos u 93. minuti

Radiosarajevo.ba
Real osvojio Superkup: Ponovo spasilac Ramos u 93. minuti
/ Prvi gol na utakmici (Foto: UEFA)
Na stadionu Lerkendal u norveškom Trondheimu odigrana je utakmica za Superkup Europe između šampiona Starog kontinenta Reala iz Madrida i pobjednika Europske lige Seville.

Prvi europski trofej u novoj sezoni osvojio je Real iako je pobjedu u rukama imala Sevilla. "Kraljevski klub" je pobijedio 3:2 nakon produžetaka i tako treći put u klupskoj historiji osvojio Superkup.

U 21. minuti Real je došao u vodstvo kada je Marco Asensio s 25 metara pogodio gornji lijevi ugao Sergia Rica.

Andalužani su izjednačili 20 minuta kasnije: Franco Vazquez, novi igrač Seville koji je došao iz Palerma, bio je najspretniji u gužvi u šesnaestercu i savladao Kika Casillu.

Polovinom drugog poluvremena Sergio Ramos je oborio Vitola u kaznenom prostoru, a sudija Milorad Mažić pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Ukrajinac Yevhen Konoplyanka i doveo Sevillu u vodstvo 2:1.

Real je bio bez prave prilike za izjednačenje, ali se europskom prvaku opet ukazao Sergio Ramos u 93. minuti. Kao i u finalu Lige prvaka prije dvije godine protiv Atletica, tako je "seviljski brijač" opet zabio gol glavom za izjednačenje i produžetke, ovaj put klubu u kojem je počeo karijeru.

U produžecima  je Real skoro pola sata imao igrača više nakon drugog žutog kartana za Thimothee Kolodziejczaka. I kada su se očekivali jedanaesterci, u 119. minuti Carvajal je nakon sjajnog solo-prodora savladao Rica za konačnih 3:2 za Real.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije