Real objavio lošu vijest za Mbappea, uništit će mu jedan od najvećih snova

0
Radiosarajevo.ba
Real objavio lošu vijest za Mbappea, uništit će mu jedan od najvećih snova
Foto: EPA - EFE / Kylian Mbappe

Real Madrid je obavijestio nekoliko saveza, uključujući i Francuski fudbalski savez, da neće pustiti svoje igrače za Olimpijske igre u Parizu, što dodatno kompromitira učešće Kyliana Mbappea, za kojeg se očekuje da će se ovog ljeta pridružiti španskom klubu, tvrdi L'Equipe.

'Real je poslao pismo svim savezima, uključujući FFF, da im kaže da neće pustiti svoje igrače za Olimpijske igre', rekao je izvor za AFP.

Ovo pismo je vrlo loša vijest za Kyliana Mbappea, koji je čelnicima PSG-a prije nekoliko sedmica najavio odlazak iz kluba na kraju sezone i potpisat će za Real Madrid ovog ljeta.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Kapiten francuske reprezentacije je u nekoliko navrata dao do znanja da sanja o takmičenju na Olimpijskim igrama u Parizu jer postoji propisi koji dopuštaju svakoj momčadi da dodaju tri igrača iznad ograničenja od 23 godine. Ali budući da Olimpijske igre nisu dio FIFA-inog kalendara, klubovi nisu dužni pustiti svoje igrače.

Trener Tricolora Didier Deschamps, ispitan o Mbappeovom slučaju, već je u četvrtak ocijenio da je 'jako teško spojiti dva takmičenja' poput EURO-a i Olimpijskih igara.

"Vrlo je teško na psihičkoj i fizičkoj razini moći tako nanizati dva takmičenja, ljeti, i to bez odmora", rekao je Deschamps.

Trener francuske olimpijske reprezentacije Thierry Henry objasnio je sa svoje strane da je odluka pozvati Mbappea na Olimpijske igre, a odluka je 'u rukama kluba, a ne igrača'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije