Real Madrid 30 utakmica bez poraza, još četiri do klupskog rekorda

Anadolija
Real Madrid 30 utakmica bez poraza, još četiri do klupskog rekorda
Fudbaleri Real Madrida sinoćnjom pobjedom u Ligi šampiona u Lisabonu protiv Sportinga rezultatom 2:1 stigli su na samo četiri utakmice od velikog klupskog rekorda.

Tim Zinedinea Zidanea nije poražen u čak 30 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, a klupski rekord sa 34 susreta bez poraza drži tim koji je u sezoni 1988/89 vodio holandski trener Leo Beenhakker, javlja Anadolu Agency (AA).

U prethodnih 30 utakmica bez poraza "kraljevski klub" je ostvario 24 pobjede, dok je šest puta odigrao neriješeno. Poraz od Wolfsburga u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona iz aprila ove godine sada je daleka prošlost. No, pred Zidaneom i njegovim izabranicima je težak put do rušenja klupskog rekorda.

Prvo ih čeka najlakši dio posla, domaći ogledi sa Sportingom iz Gijona u La Ligi i u Kupu kralja protiv niželigaša Cultural Leonesa. No, onda slijede dva velika ispita, prvo prvenstveni El Clasico sa Barcelonom na Nou Campu, a ako u tom susretu "prežive" onda igrače Reala čeka duel posljednjeg kola Lige šampiona protiv Borussije Dortmund na Santiagu Bernabeu.

Ukoliko u četiri utakmice ostanu neporaženi protiv Deportivo La Corune u La Ligi 10. decembra na domaćem terenu ova generacija Reala imaće priliku da se upiše u klupsku istoriju, kao prva koja je odigrala 35 utakmica u nizu bez poraza.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije