"Rat" navijača Boce i Rivera odgodio finale Copa Libertadoresa

A. S.
"Rat" navijača Boce i Rivera odgodio finale Copa Libertadoresa
PrtScr / Policija na ulicama Buenos Airesa

Boca Juniors i River Plate sutra će od 21sat odigrati revanš susret finala Copa Libertadoresa, nakon što je večeras duel nekoliko puta prolongiran.

Napadnut autobus sa igračima Boce Juniors, mnogi u bolnici, odgađa se revanš?

Prvi meč su odigrali 2:2 na "Bombonjeri. Revanš je trebalo da se odigra večeras u 21 sat na "Monumentalu", ali su se desili nemogući incidenti.

Naš portal je već pisao da se očekuje da će se meč odgoditi, što se na kraju i desilo,.

No, drama na ulicama Buenos Airesa je bila od samih jutarnjih sati. Najprije je kamenovan autobus sa igračima Boce od strane navijača Rivera. Policija je "rat" na ulicama grada zaustavljala suzavcem, pa je plin ušao u autobus igrača Boce od koijih su neki završili u bolnici.

Nakon toga je uslijedio pravi rad na ulicama grada, policija nije uspjela da sve stavi pod kontrolu, nastao je opći haos koji je na kraju prolongirao susret.

Cijeli situaciju je pratio i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je insistirao da se utakmica odigra, ali je  čitav događaj pomjeren za nedjelju u 21 sat. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije