Rasističko i diskriminatorno ponašanje 'Grobara': UEFA žestoko kaznila FK Partizan

1
Radiosarajevo.ba
Rasističko i diskriminatorno ponašanje 'Grobara': UEFA žestoko kaznila FK Partizan
Foto: Prtscr / Youtube / Grobari na gostovanju u Luganu

Neće ama baš ni po čemu lijepom Partizan pamtiti dvomeč sa Luganom. Srbijanski predstavnik poražen je prvom duelu, ali se u život vratio u Švajcarskoj gde je nadoknadio zaostatak i izborio se za produžetke.

Ipak, gol domaćina u 111. minutu izbacio je crno-bijele iz kvalifikacija za Ligu Europe i preselio ih u play-off za Ligu konferencije. Da muka u Humskoj bude veća pobrinula se UEFA, ili bolje rečeno navijači koji su dali povoda disciplinskim organima Evropske kuće fudballa da reaguju.

Sada već tradicionalno, Partizan se našao na tapetu disciplinaca UEFA koji su ga kaznili dva puta za jedan dvomeč. Prije pet dana, crno-bijeli su saznali sankcije za susret Partizan - Lugano, a danas, 20. augusta, im je saopćena i kazna za prekršaje na utakmici Lugano - Partizan.

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Kako je navedeno u odluci, srpski klub je kažnjen za: rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje, transparente neprikladne za sportski događaj i zbog paljenja pirotehnike.

Zbog poruka neprikladnih za sportske dogažaje, kasa u Humskoj ostaće lakša za 15.000 eura, pirotehnika će crno-bele koštati još 5.750 eura, dok će zbog rasističkih i diskriminatornih povika Partizan morati da plati 20.000 eura.

Skandiranje navijača, osim novčane kazne bilo je povod i da UEFA zabrani prisustvo crno-bele publike na narednom gostovanju, te će vicešampion Srbije oba susreta sa Gentom odigrati bez podrške sa tribina.

Podsejtimo, crno-beli su prethodno zbog rasizma i/ili diskriminacije kažnjeni i za utakmicu sa Švicarcima u Beogradu kada im je takođe određena novčana kazna od 20.000 eura, ali i zabrana prodaje karata za sledeći europski susret u Humskoj, javlja Mozzart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije