Ranieri ušao u historiju italijanskog fudbala: Slavio u četiri gradska derbija

Anadolija
Ranieri ušao u historiju italijanskog fudbala: Slavio u četiri gradska derbija

Pobjedom sa Sampdorijom u jučerašnjem gradskom duelu protiv Genove, Claudio Ranieri ušao je u istoriju italijanskog fudbala pobijedivši u četiri velika derbija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sampdorija je sinoć slavila kao gost protiv Genove rezultatom 1:0, čime je Ranieri listi trijumfa u velikim italijanskim derbijima dodao još jedan. Prethodno je slavio u derbijima Milana, Rima i Torina.

I ne samo da je 68-godišnji trener ostvario pobjede u svakom od četiri gradska derbija, već u njima nije nikada poražen.

Da Ranieri ima mnogo uspjeha u gradskim derbijima govore i podaci iz Španije, gdje je kao trener Atletico Madrida i Valencije, također, terorisao gradske rivale. Sa Atleticom je savladao Real Madrida na Santago Bernabeu rezultatom 3:1 u sezoni 1999/00, ali nije dočekao da vodi tim i u drugom gradskom duelu, jer je dobio otkaz. Sa Valencijom je pak savladao gradskog rivala Levante.

Ipak, u vrijeme dok je bio trener Chelseaja nije imao previše uspjeha u londoskim derbijima. Naprimjer, Arsenal je tokom četiri godine na klupi "plavaca" savladao samo jednom i u to u revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona 2004. godine.

Iskusni italijanski trener tokom karijere je vodio veliki broj klubova, a izdvajaju se Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, Roma, Inter, Monaco, Leicester City, a bio je i selektor reprezentacije Grčke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije