Ramzana Kadirova za selektora: Rusi ismijavaju svoju reprezentaciju

J. M.
Ramzana Kadirova za selektora: Rusi ismijavaju svoju reprezentaciju
Dok traje odbrojavanje do početka Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, tamošnji ljubitelji fudbala ne nadaju se ničemu dobrom od svoje reprezentacije.

Utisak je da "zbornaja" odavno nije bila slabija pa se čak i prolaz u drugu rundu takmičenja smatra "čudom". 

Rusi se šale sa svojom reprezentacijom, a najdalje je otišao komičar Semjon Slepak. On je napravio pjesmu "Ole, ole, ole", parodiju na navijačke himne koja je zapalila Internet u Rusiji. Za samo jedan dan pregledana je 2,5 miliona puta!

U pjesmi je Slepak, nimalo biranim riječima, ismijao kvalitet reprezentacije Rusije ("Naš tim je, direktno ćemo reći, s..nje") i pozvao da se tri dana prije početka Mundijala na mjesto selektora, umjesto Stanislava Čerčesova, postavi niko drugi nego čečenski lider Ramzan Kadirov. Slepak, između ostalog, poručuje u pjesmi:

"Moramo promijeniti selektora,

ko će za tako kratko vrijeme pomoći? 

Ko će nas učiniti svjetskim šampionima?

Moj prijedlog je Ramzan Kadirov.

Ramzan, Ramzan, Ramzan -

On će nas dovesti do pehara.

Ramzan, Ramzan, Ramzan -

Težak kao parmezan,

On ne vjeruje u muške suze,

Sam služi kao primjer",

Odmah je stigla reakcija iz Čečenije, od Džambulata Umarova, ministra za nacionalnu politiku, vanjske odnose, medije i informacije, koji je zatražio od Slepaka da se izvini ruskim reprezentativcima i prestane koristiti ime Ramzana Kadirova u PR svrhe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije