Rakimić iznio vrlo optimistične vijesti o Džekinoj povredi

2
Radiosarajevo.ba
Rakimić iznio vrlo optimistične vijesti o Džekinoj povredi
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Press fudbalske reprezentacije BiH pred Finsku i Ukrajinu

Predstavnicima medija na današnjoj konferenciji fudbalske reprezentacije BiH obratili su se trener u stručnom štabu A tima Elvir Rahimić i reprezentativci Mateo Sušić i Siniša Saničanin.

Elvir Rahimić je govorio o kartonima, povredi Edina Džeke, pripremama:

"Svjesni smo da šest igrača ima kartone, ali fokusirani smo isključivo na meč sa Finskom i u bitku će ići oni najspremniji i najbolji. Razmišljamo i o kartonima, ali nas ne opterećuje. Što se tiče povrede Edina Džeke, nadamo se da će biti spreman. Oporavak ide odlično i vjerujemo da bi mogao da igra. Ostali igrači rade maksimalno. Što je najvažnije spremni su i atmosfera je na visokom nivou. Radimo svaki dan da ekipu što bolje pripremimo za predstojeće utakmice", kazao je Rahimić.

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Mateo Sušić je izjavio:

"Uvijek je lijep osjećaj doći na okupljanje reprezentacije. Atmosfera je jako dobra nakon posljednjih rezultata i prilike da se plasiramo u baraž. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate. Jedva čekamo utakmice u Zenici pred punim tribinama. Uspjeli smo vratiti vjeru navijača u nas i vjeru da možemo u baraž. Uz podršku navijača možemo to ostvariti", kazao je Sušić.

Siniša Saničanin je dodao:

"Iskreno, ne razmišljam o tome što imam karton i ne želim da sebi stvaram dodatni pritisak. Ulazim u utakmicu maksimalno spreman i skoncentrisan. Nadam se da neće biti kartona i da ćemo ostvariti pobjedu. Što se tiče Pukkija, on je odličan igrač, ali obratićemo pažnju na njega. Imamo i mi svoje adute i vjerujem da neće biti problema. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i pred svaku utakmicu imamo istu priču. Motivišemo jedni druge da maksimalno ozbiljno uđemo u meč. Nadam se da ćemo obradovati naciju i ostvariti rezultate koje želimo. Svi znamo kakva je atmosfera kad je pun stadion i to nam mnogo znači. Navijači su naš dvanaesti igrač i mogu pogurati ekipu do pozitivnog rezultata", poručio je štoper Partizana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije