Putin: Svi koji imaju navijački pasoš moći će ući u Rusiju bez viza

Radiosarajevo.ba
Putin:  Svi koji imaju navijački pasoš moći će ući u Rusiju bez viza
Ruski predsjednik Vladimir Putin se zahvalio igračima i navijačima na odličnom događaju koji je prošao bez incidenata. Otkrio je da će svi stranci koji imaju "navijački pasoš" moći ući u Rrusiju bez viza do kraja godine, prenosi rt.com.

"Možemo biti ponosni kako smo organizirali prvenstvo. Uradili smo to za Ruske ljubitelje sporta, za ljubitelje sporta širom svijeta. Uspjeli smo u svim aspektima kada je ovaj događaj u pitanju", rekao je Putin.

Putin se zahvalio Ruskim i stranim navijačima i dodao da je strah od huligana i prekršaja u velikoj mjeri preplavljen prije prvenstva. Ruski navijači su dokazali da su ne samo emotivni, već i odgovorni, naglasio je Putin i dodao da je malo i iznenađen.

"Propustio sam priliku da se zahvalim našim gostima, stranim turistima i navijačima. Rečeno nam je sa vremena na vrijeme da će Englez doći i da se neće ponašati primjereno ili nešto slično. Ali svi su se ponašali po propisima. Navijači su pokazali svoje najbolje kvalitete, pokazali su da da sport može ujediniti ljude", rekao je Putin.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije