Prvotimac Bayerna u legalnim problemima: Prijeti mu i do tri godine zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Prvotimac Bayerna u legalnim problemima: Prijeti mu i do tri godine zatvora
Foto: EPA - EFE / Matthijs De Ligt

Prema njemačkom tabloidu, automobil Bayernovog profesionalca navodno je odvučen i osiguran, a istraga o šteti na vozilu već je u toku. 

Matthijs de Ligt nedavno je bio na naslovnicama jer se govori da je Nizozemac na rubu prelaska u Manchester United. 24-godišnjak bi trebao potpisati ugovor s Crvenim Vragovima do ljeta 2029. Sporna točka je cijena transfera, za koju se kaže da iznosi oko 50 miliona eura.

Defanzivac je prije dvije godine prešao u Bayern iz Juventusa za transfer od oko 70 miliona eura. Međutim, 45-struki internacionalac, kojeg je Engleska eliminirala u polufinalu Europskog prvenstva s Nizozemskom, još se nije ustalio kao neprikosnoveni stalni gost njemačkih rekordnih prvaka. U Manchesteru bi se de Ligt sastao sa svojim bivšim trenerom u amsterdamskom Ajaxu, Erikom ten Hagom.

Utakmice 2. kola Premijer lige BiH će početi minutom šutnje u čast Dženana Uščuplića

Utakmice 2. kola Premijer lige BiH će početi minutom šutnje u čast Dženana Uščuplića

Ipak, De Ligta sada muče druge brige uoči mogućeg odlaska iz Bayerna. Prema Bildu, on je navodno svojim Audijem Q8 e-tron koji mu je osigurao klub udario u parkirani automobil u blizini klupskih prostorija na Säbener Strasse i potom se navodno jednostavno odvezao dalje. Policiju je obavijestio svjedok.

Prema zakonu, Bayernova zvijezda bi se mogla suočiti s najviše tri godine zatvora zbog prekršaja, iako bi se moralo dokazati da je djelovao s namjerom, a takvi se prekršaji obično kažnjavaju novčanom kaznom. FC Bayern i sam de Ligt još nisu komentirali navode, javlja Tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije