Prvo ime reprezentacije Maroka: Hvala Vahidu Halilhodžiću!

0
Radiosarajevo.ba
Prvo ime reprezentacije Maroka: Hvala Vahidu Halilhodžiću!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vahid Halilhodžić

Prvo ime reprezentacije Maroka, Achraf Hakimi, uputio je riječi zahvalnosti bivšem selektoru marokanske reprezentacije BiH, legendi bh. nogometa, Vahidu Halilhodžiću, koji je odveo lavove s Atlasa na Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje su postali istinska senzacija!

Hakimi je to učinio na press konferenciji nakon prolaska Maroka u drugi krug FIFA Svjetskog prvenstva, što je nesumnjivo historijski uspjeh, prenijela je katarska državna agencija QNA.

Hakimi je, također, pohvalio sposobnosti aktuelnog selektora marokanske reprezentacije Walida Regraguija, koji je preuzeo tim od Halilhodžića, rekavši da je „odradio odličan posao i uvelike doprinio adaptaciji igrača“.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Messi odveo Argentinu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Messi odveo Argentinu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Prema riječima Hakimija, marokanska reprezentacija u svojim redovima ima „26 jakih igrača“, te su svi spremni za naredni okršaj protiv Španije, odnosno da učine sve da nastave svoj pobjednički put prema četvrtfinalu i osam najboljih selekcija svijeta.

Achraf Hakimi
Foto: QNA: Achraf Hakimi

On je izrazio sreću što predvodi svoju zemlju u drugom krugu FIFA Svjetskog kupa u Kataru 2022., vjerujući da će ova generacija ispisati historiju nogometa u njegovoj zemlji.

Hakimi je na press konferenciji, također, dodao da je marokanski tim zasluženo došao do ove pozicije.

Nogometaš Paris Saint-Germaina smatra da je igranje za njegovu zemlju, Maroko, velika čast, te da nije ni sanjao da će ostvariti ovako veliko postignuće za marokanski nogomet i marokanski narod.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije