Prvi put nakon 9 godina u Ligi prvaka: Večeras Messi protiv Ronalda

0
Radiosarajevo.ba
Prvi put nakon 9 godina u Ligi prvaka: Večeras Messi protiv Ronalda

Ako u jednoj grupi Lige šampiona ni u jednom trenutku nije bilo dileme ko će proći dalje, onda je to bila ovogodišnja grupa G u kojoj su se našli Barcelona i Juventus, te Dinamo Kijev i Ferencvaroš.

Stara Dama i Barca osigurali su prolazak nakon već tri kola, a večeras će se, na stadionu Camp Nou u 21h, boriti za prvo mjesto u grupi.

Barca će ostati na prvom mjestu, čak i ako izgubi, ali ako poraz ne bude s tri ili više golova razlike ili bilo koji rezultat s dva razlike veći od 0:2 (1:3, 2:4, 3:5...).

Dodajmo da je u prvom njihovom susretu u Torinu slavila Barcelona, rezultatom 0:2.

A, utakmica će večeras biti u posebnom centru pažnju fudbalskih sladokusaca, jer će se, prvi put nakon devet godina, u Ligi prvaka sastati Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Na prošlom meču nisu se susreli, jer Ronaldo nije igrao zbog COVID-a, pa se mnogi nadaju da večerašnju utakmicu slavni igrači neće provesti na klupi.

Posljednji put kada su se dva najveća fudbalera ovih vremena sastala u ovom takmičenju, Messi je bio uspješniji jer je Barcelona savladala Real Madrid u polufinalu Lige prvaka s ukupnih 3:1 i plasirala se u veliko finale gdje je na kraju pobijedila Manchester United.

MOZZART daje vrlo zanimljivu ponudu za ovaj večerašnji meč.

Blagu ulogu favorita dali su Barceloni - kvota na njihovu pobjedu iznosi 2.20, dok kvota na pobjedu Juventusa iznosi 3.25.

Smatrate li da će meč završiti bez pobjednika, MOZZART kvota je dobrih 3.45.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije